Tyyntä myrskyn edellä

Hiljaista on pidellyt blogin puolella taas se 1,5 vuotta, joten lienee aika päivittää tilanne, missä nyt mennään.Alkuun kerrottakoon, että viimeinen reilu 1,5 vuotta on mennyt oman operaatiomme "Loppusijoituspaikka" rakentamisessa ja se on vienyt aika paljon huomiota pois muista rakennusprojekteista. Samaan aikaan edellisessä postauksessa mainittu rakentamisen kulujen nousu ja nykyinen markkinatilanne ylipäätään kiinteistömarkkinassa ei ole sellainen, että kovin suurta poltetta uusien projektien aloittamiseksi olisi ollut. Ja taas kerran tuntuu siltä, että hyvä niin.

Nyt kun olisi kaikki varallisuus kiinni raksaprojektissa, joka A) näyttäisi tuotto-odotuksiltaan joltain ihan muulta, kuin mitä aikaisempien vuosien tuotot gryndaamisessa ovat olleet ja B) alkaisi vielä lisäksi näyttämään siltä, että edes siihen "omat pois" -hintaan ei välttämättä kohteille löydy ostajaa, voisi stressitasot alkaa hiipimään aika korkealle. 

Emme siis ole vielä lähteneet tuohon viime postauksessa mainittuun 3 paritalon hankkeeseen, vaan hanke on hold -tilassa. Suunniteltu ja luvat hankittuna odottelemassa parempia aikoja.

Yhden pienen hankkeen tulemme luultavasti seuraavan vuoden aikana "testaamaan" osana tuttujen timpureiden projektia. He siis rakentavat itse itselleen paritaloa tontille, johon mahtuu vielä 1 omakotitalo, jonka rakentamisen me rahoitamme ja näin projekti saadaan toteutumaan. Tämän osalta mielenkiintoinen nähdä, tuleeko projektista niin helppo, kuin mitä näiden kavereiden kanssa toimiminen tässä oman Loppusijoituspaikan rakentamisen osalta on ollut. Uskon kyllä vahvasti, että tässä projektissa ei meidän panosta tulla monessa kohtaa tarvitsemaan, joten mukava nähdä, miten hanke etenee.

Jos tämä osoittautuu toimivaksi konseptiksi (toimiminen näiden rakentajien kanssa), uskon, että keksimme toimivan konseptin myös tämän holdiin jääneenkin projektin osalta.


Aika näyttää. Nyt on hyvä näin. Ei isoa stressiä rakentamisen osalta. 

Muut (omat) bisnekset vetää aika kivasti tällä hetkellä, joten mukava keskittyä niihin.


Nauttikaa kesästä!

Kommentit