Timpurin poika

Näin sitä vain ollaan tilanteessa, että ensimmäinen blogikirjoitus on saamassa jatkoa. Paljon on asioita ehtinyt tapahtua, edellisestä postauksesta näkyy olevan päivälleen tasan kuukausi aikaa.

Ehdin olla aloittelevana osake- (rahasto-) sijoittajana kokonaisen 5 kuukauden ajan. Kuinka oikeaoppista sijoittamista tämä kokeilu olikaan, mutta se ehti jopa kaikessa lyhykäisyydessään tarjota itselleni runsaasti sekä onnen, että pettymyksen hetkiä, sekä jännitystä ja lisäsi merkittävästi mielenkiintoa perusarkeen.
Tuon 5 kk aikana salkkuni ehti käydä parhaimmillaan noin 4% plussalla ja tehdessäni ulosnoston sijoitustililtäni tilanne oli hyvin lähellä +/- 0 tilannetta.

Jos tuosta kokemuksesta siis ynnää plussat (henkiset sellaiset) ja miinukset (taloudelliset tappiot) jäädään tällä laskukaavalla kokonaisuutena selvästi plussan puolelle.Eteeni tupsahti loistava tilaisuus sijoittaa säästöni, (sekä melko ison kasan lainarahaa) rakennusprojektiin. Tiedän rakentamisen olevan kaupungistumisen ja asuinpaikkakuntani sijainnin takia hyvin tehokas tapa lisätä varallisuuttaan melko nopeasti ja kohtuu pienellä riskillä. Alankin siis rakennuttamaan paritaloa tutun rakennusliikkeen kanssa yhteistyössä ja odotukset sen suhteen ovat erittäin korkealla.
Alla minun tuntemani rakentamisen lyhyt oppimäärä:
Minun tapauksessa lopputulos olisi jotakuinkin tällainen:Olen itse kirvesmiehen ja rakennusyrittäjän poika, mutta muutamista kesätyöjaksoista isälläni, en kuitenkaan saanut sellaista kipinää alaa kohtaan, että olisin itse päätynyt jatkamaan kyseistä isäni viitoittamaa tietä, vaan olen jättänyt rakentamisen kohdallani niille, jotka tämän minua vahvemmin tuntevat omaksi alakseen.Olen toteuttanut yhden vastaavanlaisen projektin aikaisemminkin ja kokemukset, sekä tuoton, että projektin toteutuksen suhteen ovat erittäin positiivisia. Edellisellä rakennusprojektilla käytännössä luotiinkin se taloudellinen pohja, joka herätti kiinnostukseni myös sijoitustoimintaa kohtaan.
Kivempihan se on opiskella uutta aihetta/alaa, jos siihen on jonkunlaiset edellytykset osallistua itsekin.

Osake- (eli edelleen rahasto-) sijoittamiseni tulee jonkin aikaa olemaan hyvin vaatimatonta, kuukausisäästöperiaatteella toteutattavaa automaattikauppaa.
Olen mieleltäni melko spontaani, joten tällä hetkellä toteutan mielummin hieman erilaista strategiaa varallisuuteni kasvattamiseksi.
Joidenkin vuosien päästä, kun saan pitkän tähtäimen suunnitelmani toteutettua, on aika keskittyä enemmän osakesijoittamiseen ja kun siihen uudelleen ryhdyn, teen sen nimenomaan pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti.


Heitän tähän alle edellämainitun projektin kustannukset vs. tuotto-odotuksen.

Projektin kustannukset yhteensä:     470 650 €
Projektin tuotto-odotus:                     560 000 €

Sijoitusaika: 50% projektista (toinen pääty paritalosta) tavoitteena saada rakennettua ja myytyä 12 kk projektin aloituksesta. Toinen 50% talosta tulee omaksi asunnokseni ainakin kahden seuraavan vuoden ajaksi, jolla saadaan tämän osuuden myyntivoiton verorasite poistettua.

Kun nuo luvut näin kirjaa ylös, näyttää tuo projekti minun silmiini suupieliä nostattavalta. Tuleva vuosihan sen tulee sitten näyttämään, kuinka lähelle alkuperäistä suunnitelmaa päästään, mutta hyvältä näyttää joka tapauksessa, se on minusta pääasia tässä kohtaa.

Tästä se matka alkaa..-Keltanokka
Kommentit