Rakentajan rattaat rullaa


Näin sitä päivät ja viikot vierivät ja tällä kertaa ehti kulua reilusti yli kuukausi edellisestä postauksesta.

Tuntuu, että rakennusprojektiin liittyen oli pitkään sellainen tila, jossa ei ollut oikein raportoitavaa, koska palapelin palasia hiottiin vielä oikean muotoisiksi.
Nyt kun palaset ovat sopivia, ne loksahtelevatkin kuin itsestään paikalleen ja lopputuloskin hahmottuu jo melko selkeänä.


Viimeisinä viikkoina päänvaivaa tuotti lähinnä talon pohjapiirustuksen suunnittelu, jossa omat toiveet, tontin muoto ja koko ja näiden kautta kokonaisuuden hahmottaminen ja pyörittäminen raastoivat välillä hermoja todella, mutta ratkaisu kyllä löytyi joka kerta, kun vain malttoi istua alas, ottaa kynän, viivottimen ja paperia käteen ja alkaa piirtämään ja luonnostelemaan.

Meidän skandinaavisessa talossa ei paljon harppia tarvittu, 
mutta kumia ja hermoja sitäkin enemmän.

Piirtäessä itse pystyi todentamaan, mitkä ovat tosiasiassa meidän projektissa mahdolliset vaihtoehdot ja näistä piti vain osata valita se omasta mielestään paras vaihtoehto.  Nyt tuntuu siltä, että tässä kohtuullisesti onnistuttiinkin. 
Siinä mielessä ihmismieli on minusta kiehtova - ainakin omalla kohdallani usein erilaisten valintatilanteiden / tienhaarojen jälkeen se omatekemä valinta, tai oma kohtalon valitsema reitti tuntuvat jälkikäteen tarkasteltuna siltä, että asiat ovat menneet juuri niin kuin on kuulunutkin.
Ehkä tämä on vain minun oma ajatukseni ja mielipiteeni, mutta jos näin onkin, olkoon se minun vahvuuteni.
Onko sinulla samansuuntaisia kokemuksia, vai onko kohtalo heittänyt eteen sellaisia haasteita, jotka eivät pitkänkään ajan kuluttua ole avanneet sisäänsä kätkettyä viisautta?Rakennusprojektin osalta siis tilanne on seuraava:

  • Tontti  ✅
  • Talopaketti, avaimet käteen periaatteella (sisältää lupa-asioista ja maatöistä alkaen kaiken) ✅
  • Avoimeksi jää ainoastaan talon piha-alue, jonka suunnittelemme / toteutamme sitten myöhemmin joko itse, tai ostopalveluna sekin.

Mielenkiintoista minusta on, että edellisestä postauksestani projektin kokonaiskustannukset ovat laskeneet 470.000 eurosta 430.000 euroon. 
Olenko siis tehnyt ostoissa jo 40.000 € säästön/tilin? Mukava ajatella, että näin olisi, mutta tarkastellaan tätä asiaa, kun projekti saadaan vietyä jonain kauniina päivänä maaliin.

Näin se homma etenee. Jännityksellä odotan, miten hommat lähtee rullaamaan.


Positiivista syksyn jatkoa !!!
-Keltanokka

Kommentit