Uusi projekti, uudet tuotot

The Machinery Of Old And Dirty Clock. Shallow DOF Stock Photo, Picture And  Royalty Free Image. Image 686424.


Näkyy vakiintuvan tuo 1,5 vuotta blogini uudeksi päivityssykliksi, ainakin viimeisten aikaleimojen perusteella Eipä tuolla liene merkitystä. Jos joku joskus eksyy lukemaan tätä blogia, niin siinäpähän ainakin huomaa, miten homma on edennyt pidemmällä aikavälillä. 

Edellisen postauksen aikaan (3/2019) oli silloinen projekti maalissa, nyt tilanne on jo uuden projektin osalta jälleen sama.

Olen toteuttanut nyt 3 projektia, jotka ovat menneet isossa kuvassa erinomaisesti. Kaikissa projekteissa on ollut oma työnsä ja omat haasteensakin, mutta kokonaisuutena hommat on mennyt jotakuinkin suunnitellunkaltaisesti.


Laitanpa tähän tämän tuoreimman projektin tunnusluvut:

Projektin myynti-tuotto:                        730 000 €*
Projektin kustannukset:                     -  549 000 €
Voitto:                                                                    181 000 €

Jos edellisen projektin tuotto-prosentti oli 27%, on se tässä viimeisimmässä 25%.  Olen kyllä tyytyväinen. Komeita lukuja.


Viimeisimmän rakennusprojektin loppuvaiheilla, aikataulupaineiden ja stressin ollessa pahimmillaan, kaverin kanssa käydyn keskustelun aikana pisteytin omat fiilikseni asteikolla nollasta viiteen: 0,5/5 tähteä. Kävin hetkellisesti todella huonoissa fiilareissa, mutta tämä ajanjakso kesti kuitenkin onnekseni vain joitain viikkoja. Rakentamisen huonoimpia puolia on muuttuvat tilanteet, loputtomat pienet valinnat, laadun valvonta, aikataulutusten toimiminen jne. Monta asiaa, joihin on otettava kantaa tai oltava tietoinen on ilmassa yhtä aikaa ja nämä voivat kasautua usein työmaan loppupäässä aika isoksi stressipalloksi. Tuottoihin suhteutettuna on ehkä ihan hyväkin, ettei kaikki mene kuin Stömsössä. Pysyy jalat maassa ja muistaa, mikä täällä lopulta on tärkeintä: terveys, läheiset ja normaali hyvä arki, jossa on aikaa ja tilaa sopivassa suhteessa. Ja niinkuin Elastinen laulaa: jos se ois helppoo, kaikki tekis niin!


Ei optimismi ojaan kaada. Rohkeasti uskoen, ei liian vakavasti. 


Carpe diem!

Kommentit